Fietstocht-JFC

JFC fietstocht ten gunste van Brunssum War Cemetery

Fietstocht van Noord naar Zuid

in het kader van 70 jaar Hoofdkwartier Allied Joint Force Command in Brunssum.

In 2023 viert het Hoofdkwartier Allied Joint Force Command Brunssum (HQ JFCBS), de NAVO-vestiging in het hart van de stad, zijn 70e jaar van operaties die de veiligheid van Europa garanderen als onderdeel van het NAVO-Bondgenootschap. Oorspronkelijk gevestigd in Fontainebleau, Frankrijk in 1953, verhuisde het hoofdkantoor in 1967 naar Brunssum in Nederland en is sindsdien trots om de Limburgse stad zijn thuis te noemen.

In het kader van dit feestjaar fietst een groep fietsers uit de NAVO-gemeenschap in juni 2023 door Nederland, van Noord naar Zuid. 25 mensen vertrekken in de ochtend van 24 juni vanuit Noordkap, Groningen en fietsen in drie dagen naar het Drielandenpunt bij Vaals, Limburg – een reis van ruim 400 km – om in de middag van 26 juni aan te komen.

Als gebaar van dank aan Brunssum en Limburg voor hun gastvrijheid, en om ervoor te zorgen dat het offer van militairen uit het verleden nooit vergeten wordt, rijdt het team ten behoeve van het Britse Oorlogskerkhof, Brunssum War Cemetery. Het ingezamelde geld zal het onderhoud van de graven en de activiteiten ondersteunen; taken die onontbeerlijk zijn om de blijvende herinnering aan de gevallenen te eren.

Als u uw steun wilt betuigen aan deze fysieke uitdaging, kunt u dit doen door te doneren aan Stichting War Cemetery Brunssum via de knoppen hieronder:

Liever een handmatige overboeking?

NL35 RBRB 0929 4919 12
Ten name van:
St. War Cemetery Brunssum
Onder vermelding van:
Sponsorship JFC cycle tour 2023

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

"JFC HQ Brunssum is Nederland, Limburg en Brunssum zeer dankbaar voor het zeer warme welkom dat NAVO-personeel en hun families in het gebied ontvangen. Het voelt echt als een thuis ver van huis, en om u te bedanken zijn we erg blij om de werkzaamheden van Stichting War Cemetery Brunssum in dit jubileumjaar te ondersteunen."

Achtergrondinformatie HQ JFCBS

HQ JFC Brunssum (HQ JFCBS) is een van de belangrijkste militaire hoofdkwartieren van de NAVO, verantwoordelijk voor het leiden van militaire operaties in tijden van crisis. Zeventig jaar geleden opgericht als ‘AFCENT’ in Fontainbleau, Frankrijk, verhuisde het hoofdkantoor in 1967 naar Brunssum en kreeg het zijn huidige naam in 2012. JFCBS is het enige hoofdkwartier op operationeel niveau in de NAVO-structuur onder bevel van een Europese generaal en speelt een sleutelrol in de defensie en veiligheid van Noord-Europa.

JFC Brunssum geldt als een belangrijke regionale economische belanghebbende voor de regio Limburg. Op het terrein van de voormalige staatsmijn Hendrik besteedt het personeel dat op het Brunssumterrein werkt, jaarlijks meer dan 100 miljoen euro in de Provincie en is het hoofdkantoor indirect verantwoordelijk voor ruim 1100 banen.

Download hier de Factsheet voor meer informatie.